Halaman

Khamis, Ogos 30, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI......maaf zahir batin


PUDING KASTAD BERJELLY


Bahan2 Puding


1 cawan susu cair
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung kastad
2 cawan gula pasir
6 cawan air (termasuk air dlm buahan koktel)

Jelly - pakai yg instant jelly - cara2 ada pd kotaknye...boleh juga pakai agar2 tp kena masak n letak kaler...

1 tin buah koktel



Cara2:

1. Masukkan kesemua bahan2 puding..masak hingga pekat n masukkan kedalam bekas yg sesuai....(contoh ade yee)
2. Masukkan buahan koktel keatas puding tadi
3. Masukkan jelly yg telah dimasak..

Senang kan????



sukatan nie dpt 28 bekas dadih.....ermm moveless........





nie menu buka puasa yg lepas...xsempat update blog...sbb sibuk wat sekut n kek raya....ok cubelaaaa

Tiada ulasan: